nl  |  en

Maison Management Bereidt Zich Voor op de Nieuwe Wet Kwaliteit Incassodienstverlening

Maison Management Bereidt Zich Voor op de Nieuwe Wet Kwaliteit Incassodienstverlening

Wet Kwaliteit Incassodienstverlening:

De Wet Kwaliteit Incassodienstverlening is ontworpen om de kwaliteit en betrouwbaarheid van incassodiensten te verbeteren. Deze wet stelt strengere eisen aan incassobedrijven, met als doel de bescherming van schuldenaren en de professionalisering van de incassosector. Een belangrijk aspect van deze wet is dat incassobedrijven een vergunning moeten verkrijgen om hun diensten te mogen aanbieden. 

In dit geval wordt zelfs het innen en doorbetalen van de eerste huur en waarborgsom hier in meegenomen. Met andere woorden, elke professionele actie die door verhuurders wordt ondernomen tijdens het incassoproces van huur moet voldoen aan deze wetgeving. Deze wet verbiedt het incasseren van eigen vorderingen, maar niet wanneer vorderingen worden geïnd van klanten.

 

Onze Voorbereidingen:

Maison Management is vastbesloten om volledig te voldoen aan de eisen van de nieuwe wetgeving. Daarom zullen we onze collega's een opleiding laten volgen die specifiek gericht is op de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening. Deze opleiding zal hen voorzien van de nodige kennis en vaardigheden om te opereren volgens de nieuwe richtlijnen. Door dit te doen, versterken we niet alleen onze interne competenties, maar creëren we ook een unieke verkooppropositie (USP) voor ons bedrijf.

 

Voordelen voor Beleggers:

Door ons te specialiseren in incassodiensten en te voldoen aan de nieuwe wetgeving, kunnen we onze klanten – vastgoedbeleggers – nog beter ondersteunen bij het beheer van hun financiële zaken. Dit omvat onder andere het efficiënt en professioneel afhandelen van huurincasso’s en andere financiële verplichtingen. Het hebben van een vergunning volgens de nieuwe wetgeving toont onze toewijding aan kwaliteit en betrouwbaarheid, wat beleggers gemoedsrust geeft dat hun investeringen in goede handen zijn.

 

Tijdlijn en Overgangsregeling:

Op dit moment is er een overgangsregeling van kracht tot 1 april 2025. Dit geeft ons de tijd om onze voorbereidingen te treffen en de nodige vergunning te verkrijgen. We streven ernaar om dit proces tegen het najaar van 2024 af te ronden en de vergunning in huis te hebben. Deze overgangsperiode stelt ons in staat om zorgvuldig te werken aan de implementatie van de nieuwe vereisten en ervoor te zorgen dat we volledig compliant zijn.

 

Conclusie:

Maison Management zet zich in om altijd voorop te blijven lopen in de vastgoedbeheerbranche door te voldoen aan de nieuwste regelgeving. Onze inspanningen om te voldoen aan de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening zijn daar een duidelijk voorbeeld van. Door onze medewerkers op te leiden en een vergunning te verkrijgen, kunnen we onze klanten nog beter van dienst zijn en onze positie als betrouwbare partner voor vastgoedbeleggers verder versterken.

 

Wilt u meer weten over hoe onze incassodiensten en naleving van de Wet Kwaliteit Incassodienstverlening uw vastgoedbeheer kunnen optimaliseren? Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek. Maison Management staat klaar om u te ondersteunen bij al uw vastgoed- en financiële beheerbehoeften.